SEO si PPC servicii de top oferite de agentia de marketing online

SEO și PPC, servicii de top oferite de agenția de marketing online

SEO reprezintă în ziua de azi o componentă esențială a marketingului online de tip SEM. Această modalitate de marketing desemnează promovarea pe Internet a brandurilor, prin intermediul motoarelor de căutare – cel mai popular și utilizat motor de căutare fiind, în continuare, Google.

Prin optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare (Search Engine Optimization), business-urile prezente în mediul digital se vor dezvolta în mod organic și vor putea atinge succesul pe termen lung. Prin implementarea de campanii PPC (Pay Per Click), o agenție de marketing online cu experiență te va ajuta să te propulsezi în topul rezultatelor Google în mod rapid, dar „artificial” (plătit, pe termen limitat). În funcție de obiectivele tale, poți apela la oricare dintre cele două tehnici. În mod ideal, dacă bugetul îți permite, îmbinarea celor două (SEO cu PPC) se poate dovedi deosebit de productivă!

SEO, pe de altă parte, oferă clienților brand awareness pe termen lung și trafic organic, care are mult mai multe șanse de a se converti în tranzacții (încasări; între vizitatorul site-ului și oferta brandului respectiv). Când vorbim despre SEO, o agenție de marketing online are în vedere, în primul rând, detalii tehnice și strategice. Acestea vizează activități de link-building, practici de îmbunătățire a experienței utilizatorului în navigarea pe un website (UX – User Experience), strategii de cuvinte cheie și așa mai departe. SEO include atât activități on-page, cât și off-page.

Pe lângă celelalte tehnici, instrumente sau canale de marketing digital, precum rețelele de socializare sau mesajele de tip newsletter ș.a., motoarele de căutare continuă să rămână „temelia” comerțului electronic. Astfel, SEO, unul dintre serviciile de top oferite de o agentie marketing online, poate face diferența pentru brandurile din mediul digital, fie ele magazine online sau pagini web de prezentare, în termeni de succes pe termen scurt vs. pe termen lung.

SEM cuprinde, însă, în același timp, și campaniile de tip PPC, adică anunțurile și reclamele plătite direct către motoarele de căutare – cum ar fi, de pildă, cele implementate prin intermediul Google Ads. Tehnica PPC face parte și ea dintre serviciile oferite de o agenție marketing online modernă, aducând rezultate mult mai rapide, dar pe o anumită perioadă de timp. PPC este o tehnică de e-marketing foarte populară și recomandată, în special, business-urilor aflate la început de drum, pentru a obține un „boost” de vizibilitate și trafic pentru site-uri, chiar dacă nu în mod organic.

În cele din urmă, nu trebuie omis faptul că, deși PPC înseamnă promovare plătită direct către motoarele de căutare (prin anunțuri și reclame), iar SEO presupune promovare organică (prin optimizare tehnică, link-building, optimizare off-page și on-page targetând cuvinte cheie și expresii de căutare), aceste două tehnici coexistă sub aceeași „egidă” (SEM) și sunt, prin urmare, înrudite.

Ele se pot completa cu succes reciproc, asemenea marketingului online în sine cu marketingul tradițional, în cazul în care cele două implementări sunt monitorizate atent de aceeași agenție de marketing online cu suficientă experiență și care să poată avea, astfel, o viziune de ansamblu asupra evoluției business-ului tău.

Contact agentie de marketing online si creare magazine online la cheie

Distribuie acest articol prietenilor tai de pe Facebook, WhatsApp si celelalte retelele de socializare, nu uita sa trimiti recenzia ta referitoare la acest subiect. Daca ai o afacere si doresti promovare, contacteaza-ne !